Author Topic: Sony A7s shutter going crazy!  (Read 1954 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline randyrocks

  • Enthusiast
  • *
  • Posts: 1
Sony A7s shutter going crazy!
« on: June 09, 2016, 12:02:25 AM »
Hi Everyone-
New here, and excuse if this issue has come up before- couldn't find it in forum, so thought I'd take a shot...
Love my A7s- however, 2 times (each during a pro shoot of course) the shutter went into a rapid fire of 4 shots. At first I thought it was the drive taking 4 images- but no- only one image per burst of 4 shutter releases appears. The LCD screen says "Processing..." after the burst occurs.
The first time this happened I asked some ProPhoto people in the know and they were stymied. I re-set the camera settings to the default and re-programmed my preferred settings again. Worked fine till same thing happened today. I'm thinking must take in for a diagnostic (out of warranty - grrr.)
Has anyone had this happen? Thoughts would be appreciated, and thanks!

Offline AScot

  • Administrator
  • Friend of DynaxDigital
  • ******
  • Posts: 6042
  • Gender: Male
Re: Sony A7s shutter going crazy!
« Reply #1 on: June 09, 2016, 12:55:02 AM »
I would tend to agree with you about taking it in for a diagnostic check. I would, however, check that the Drive Mode is set on single shooting. Menu > Camera > 2 > Drive Mode. You never know.
Sony A7, A850, A77, A700 || Sony>> 70-300G, 28-75 f2.8 SAM, 16-80CZ, 50 f1.4, FE 28-70 OSS, FE 24-70CZ f4 OSS, LA-EA4 || Minolta>> 300 f4 G HS, 200 f2.8 G HS, 100 f2.8 (D) Macro, 50 f1.7, 28 f2.8, 28-135 f4-4.5, 70-210 f4, 500 f8 Reflex, TC x 1.4 HS, TC x 2 HS. || Sigma 21-35 f3.5-4.2. || Tamron SP 24-135.

Offline REX (aka TG)

  • Friend of DynaxDigital
  • *****
  • Posts: 5064
  • Gender: Male
  • Life is short, enjoy it as much as you can!
Re: Sony A7s shutter going crazy!
« Reply #2 on: June 09, 2016, 05:26:11 AM »
Check if by mistake you go from AUTO ISO to multi frame NR(noise reduction).Is next to auto ISO
aSLT/SLR/NEX,DYNAX